Kerjasama Armada Bersatu dan GPS menjelang PRN dinanti-nantikan

Alexander Frusis
Advertisement

KUCHING, 5 April: Armada Sarawak percaya kerjasama diantara GPS dan PN adalah sebuah kerjasama yang sangat dinanti-nantikan.

Menurut ketuanya Alexander Frusis, kerjasama itu dinanti-nantikan oleh ahli akar umbi diketika Pilihan Raya Negeri (PRN) Sarawak akan diadakan pada bila-bila masa.

“Selain itu, Armada (Angkatan Bersatu Anak Muda) Sarawak sekali lagi mengulangi pendirian PN (Perikatan Nasional) serta Bersatu (Parti Pribumi Bersatu Malaysia) Sarawak, untuk membantu GPS (Gabungan Parti Sarawak) dalam menghadapi Pilihan Raya Negeri dengan kemenangan yang cemerlang,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Advertisement

Dalam masa yang sama, tambah beliau, Armada Sarawak menyambut baik usaha Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin untuk terus menjaga hak-hak Sarawak dalam Perjanjian Malaysia 1963 (MA63).

Katanya, dibuktikan melalui usaha yang ditunjukkan oleh kerajaan persekutuan dengan mewujudkan jawatankuasa khas pindaan Perlembagaan Persekutuan yang akan dipengerusikan oleh Perdana Menteri sendiri dibawah Kementerian Hal Ehwal Sabah dan Sarawak.

“Armada Sarawak juga ingin mengucapkan terima kasih kepada Ketua Menteri Datuk Patinggi Abang Johari Tun Openg serta kepimpinan GPS yang telah menyatakan sokongan padu terhadap Muhyiddin untuk terus menerajui kepimpinan negara.

“Kita percaya kestabilan politik adalah kunci kejayaan sesebuah kerajaan untuk terus memberi khidmat yang cemerlang dan memastikan kesejahteraan rakyat terjamin,” ujar Alexander. — DayakDaily

Advertisement